Ay Ay Bebek Gelişimi – 3 Aylık Bebek

3 aylık bebek
Ay Ay Bebek Gelişimi – 3 Aylık Bebek

Bebeğinizle birlikte geçirdiğiniz kocaman iki ay geride kaldı. Hem bebeğiniz hem de sizin için zorlu bir alışma döneminin ardından, bu ay itibariyle keyifli bir süreç sizi bekliyor. Çünkü bebeğiniz artık yavaş yavaş sizi tanıyacak ve gülücükler atacak. Böylece siz de bebek sahibi olmanın keyfini çıkarmaya başlayacaksınız.

İlk aylarda hızlı bir gelişim gösteren bebeğinizde meydana gelecek değişimleri merakla bekliyorsunuz. Bebeğinizin yaşayacağı fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişim adımları hakkında önceden bilgi sahibi olmanız, onu daha doğru destekleyebilmeniz açısından size fayda sağlar.

3 aylık bebek fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal olarak ne kadar gelişim gösterir, 3 aylık bebek boy olarak yaklaşık ne kadardır, 3 aylık bebek kilo olarak yaklaşık ne kadardır, 3 aylık bebek neler yapabilir? Bunlar ve merak edilen daha birçok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

3 aylık bebeğin fiziksel gelişimi

Doğumdan sonraki üçüncü ayın sonunda da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bebeğinizin boy ve kilosu, gelişimini takip etmek açısından doktorunuz tarafından ölçülür. Bebeklerin boy ve kilosu, genetik yapıları başta olmak üzere birçok faktörden etkilendiği için her bebeğin gelişim tablosu aynı olmayabilir. Ancak 3 aylık bebek boy olarak ortalama kızlarda 58-61 cm, erkeklerde 59-62 cm; 3 aylık bebek kilo olarak ise ortalama kızlarda 5.2 – 6.2 kg, erkeklerde 5.7 – 6.7 kg civarındaysa, bebeğin fiziksel gelişiminin ortalama düzeyde olduğundan bahsedilebilir.

3 aylık bebeğin baş çevresinin ise 39.5 – 40.5 cm aralığında olması uygundur. Bebeğin baş çevresi genişliği de boy ve kilosu gibi bebek belli bir büyüklüğe ulaşıncaya kadar her doktor kontrolünde ölçülür. Çünkü başın büyüme hızı, bebeğin kafatası ve beyninin de büyüme hızını gösterir.

3 aylık bebeğin zihinsel gelişimi

Bebeğiniz bu ayında bilinçli hareketler yapmaya başlar. Bu dönemde en sevdiği oyuncaklarının başında ise parmakları gelir. Ellerini havaya kaldırıp inceler ve özellikle de parmaklarına odaklanır. Uzatılan nesneleri tutmak istemesi ve oyuncaklarına uzanmaya çalışmasının altında; motor becerilerinin gelişimi, düşünme, akıl yürütme ve planlama becerileri yatar.

Ayrıca yine bu dönemde, bebeğinizin beyninde anılar ve deneyimler de yer etmeye başlar. Sürekli tekrarladığı eylemlerinin sonunda sizden ne tepki alacağını bilir. Ağladığında ilginizi çekeceğini ya da güldüğünde sizin de ona gülümseyerek karşılık vereceğinizi farkındadır.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.