Evde Bebek Güvenliğini Sağlamanın Yolları Nelerdir?

guvenlik-kapisi
Evde Bebek Güvenliğini Sağlamanın Yolları Nelerdir?

Bebekler ve çocuklar meraklı varlıklardır. Özellikle de emekleme dönemlerinde ve yürümeye yeni başladıkları dönemlerde etraflarındaki her şeyi keşfetmek için korkusuzca adım atarlar. Bu sebeple bebeklerin ve çocukların yeni şeyleri keşfetme yolculuğu aynı zamanda oldukça da tehlikeli bir yolculuktur. Sokakların güvenlik açısından tehlikeli olduğu bilinen bir gerçektir ancak çok güvenli olarak düşündüğümüz evlerimiz de aslında farkında olmadığımız tehlikelerle doludur. Bu yüzden evlerimizi bebek güvenliği açısından uygun hale getirmek oldukça önemlidir. Biz de evlerimizi, bebekler ve çocuklar için güvenli hale getirmenin yollarını sizin için ele aldık.

Hareketlenmeye başladığında tehlikeler de artar

Evinizde bulunan ve bebek güvenliğini tehdit eden tehlikeler, bebeğinizin hareketlenmeye başlamasıyla daha da önemli bir hale gelir. Çünkü bebeğiniz bu aylarında etrafındaki her şeyi merak eder ve keşfetmek ister. Tehlike veya kaza gibi kavramları da henüz bilmediğinden güvenli olmayan durumlar, bebeğiniz için büyük bir tehlikedir. Bu sebeple, bebeğiniz emeklemeye ve yürümeye başlamadan önce evinizde bazı güvenlik önlemlerini almanız yararlı olur.

Keşfetme, bebeğinizin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Bu önemli aşamada, bebeğinizi tehlikelerden uzak tutmak adına kısıtlamak yerine, ona zarar verebileceğini düşündüğünüz tehlikeleri ortadan kaldırmak daha uygun bir yöntemdir. Kendi kendinize alabileceğiniz pratik önlemlerin yanı sıra bebek güvenliği ürünleri kullanarak da evinizi güvenli hale getirebilirsiniz. Peki alacağınız hangi önlemlerle evinizde bebeğiniz için güvenli bir ortam yaratabilirsiniz?

Ev kazalarına karşı önleminizi alın

Ev kazaları, yaşam alanlarında gerçekleşen beklenmedik durumlardan oluşan ve maddi zararın yanı sıra ciddi fiziksel zararlara da yol açabilen olaylardır. Bebekler ve çocuklar ise ev kazalarından olumsuz yönde en çok etkilenen kişiler arasında yer alır. En sık karşılaşılan ev kazaları denince; kayma, düşme, boğulma, ev içi yangınlar ve sabit hâldeki eşyaların düşmesiyle yaşanan aksilikler ön plana çıkar. Bu sebeple evinizi öncelikle ev kazalarına karşı güvenli hale getirmeniz gerekir.

Bebeğinizin emekleme döneminde veya yürümeye yeni başlayıp henüz dengesini sağlayamadığı dönemde, evinizde bulunan sehpa, masa, büfe, dolap gibi köşeli ve sert cisimler, bebeğiniz için birer tehlike unsuru haline gelebilir. Evinizdeki bu eşyaları mümkünse kaldırmanız, mümkün değilse de sivri köşe ve kenarları için kauçuk koruyucu bantlar kullanmanız bebeğinizi tehlikelerden korumanıza yardımcı olur. Ayrıca kitaplık, televizyon gibi riskli mobilyalarınızı bebeğinizin üzerine devrilmesini önlemek adına duvara sabitlemeniz de oldukça önemlidir. Mobilyaların üzerindeki biblo, vazo gibi kırılabilir eşyaların kaldırılması da bebek güvenliği açısından doğru olanıdır.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.