Ay Ay Bebek Gelişimi – 2 Aylık Bebek

2 aylık bebek
Ay Ay Bebek Gelişimi – 2 Aylık Bebek

Bebeğinizin küçücük vücudunda meydana gelecek her gelişmeyi merakla bekliyorsunuz. Özellikle de ilk aylarda bebeğinizin hızlı bir gelişim gösterdiğini görebilirsiniz. Bebeğinizin göstereceği fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişim adımları hakkında önceden bilgi sahibi olmanız ise onu daha doğru destekleyebilmeniz açısından oldukça önemlidir.

2 aylık bebek fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal olarak ne kadar gelişim gösterir, 2 aylık bebek boy olarak yaklaşık ne kadardır, 2 aylık bebek kilo olarak yaklaşık ne kadardır, 2 aylık bebek neler yapabilir? Bunlar ve merak edilen daha birçok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

2 aylık bebeğin fiziksel gelişimi

Bebeğiniz doğduğunda pespembe ve pürüzsüz bir cilde sahip olacağını düşünmüş olabilirsiniz ancak her bebek bu şekilde doğmayabilir. Bazı bebekler derilerinde kremsi bir madde, kafa anatomisinde şişkinlik, gözlerinde şişkinlik, burnunda basıklık, kaş ve çevresi başta olmak üzere yüzünde kızarıklık, cinsel organ ve genital bölgesinde şişkinlik ile dünyaya gelebilir. Yeni doğan bebeklerde bu durumlara oldukça sık rastlandığından ve yakın zamanda hepsi normale döneceğinden ortada endişe edilecek bir durum yoktur. Ancak dikkat çekici bir anormallik fark etmeniz durumunda doktorunuza danışmanız önemlidir.

Doğumdan sonraki ikinci ayın sonunda da birinci ayda olduğu gibi bebeğinizin boy ve kilosundaki artışlar, gelişimini takip etmek açısından doktorunuz tarafından kontrol edilir. Bebeklerin boy ve kilosu, genetik yapıları başta olmak üzere birçok faktörden etkilendiği için her bebekte aynı gelişim tablosuna rastlanmayabilir. Ancak 2 aylık bebek boy olarak ortalama kızlarda 55-58 cm, erkeklerde 56-59 cm; 2 aylık bebek kilo olarak ise ortalama kızlarda 4.4 – 5.4 kg, erkeklerde 4.9 – 5.9 kg civarındaysa, bebeğin fiziksel gelişiminin ortalama düzeyde olduğundan bahsedilebilir.

2 aylık bebeğin baş çevresinin ise 38.3 – 39.1 cm aralığında olması uygundur. Bebeğin baş çevresi genişliği de boy ve kilosu gibi bebek belli bir büyüklüğe ulaşıncaya kadar her doktor kontrolünde ölçülür. Çünkü başın büyüme hızı, bebeğin kafatası ve beyninin de büyüme hızını gösterir. Bebeğin baş ağırlığı, ilk aylarda vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 20’sini oluşturur. Omurgası ve boyun kasları da henüz gelişmemiş olduğundan, bebeğin ilk aylarda kucakta tutulurken başının ve sırtının desteklenmesi şarttır.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.