Ay Ay Bebek Gelişimi – 8 Aylık Bebek

Ay Ay Bebek Gelişimi – 8 Aylık Bebek
Ay Ay Bebek Gelişimi – 8 Aylık Bebek

Artık sekiz aylık olan bebeğiniz refleksleri yerine daha bilinçli ve amacına yönelik hareketler yapmaya başlıyor. Bu zamana kadar sizden birşeyler isterken bu isteğini ağlayarak ifade ediyordu. Ancak bu aydan sonra istediklerini size göstererek ya da ona yönelerek ifade edecek.

Peki 8 aylık bebek fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal olarak ne kadar gelişim gösterir, 8 aylık bebek boy olarak yaklaşık ne kadar, 8 aylık bebek kilo olarak yaklaşık ne kadar, 8 aylık bebek neler yapabilir? Bunlar ve merak edilen daha birçok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

8 aylık bebeğin fiziksel gelişimi

Bebeğinizin boy ve kilosu, sekizinci ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi gelişimini takip etmek açısından doktorunuz tarafından ölçülür. Bebeklerin boy ve kilosu, en başta genetik yapıları olmak üzere daha birçok faktörden etkilendiğinden her bebeğin gelişim tablosu aynı sonuçları vermeyebilir. Ancak 8 aylık bebek boy olarak ortalama kızlarda 67-70 cm, erkeklerde 68-71 cm; 8 aylık bebek kilo olarak ise ortalama kızlarda 7.8 – 8.8 kg, erkeklerde 8.3 – 9.3 kg civarındaysa, bebeğin fiziksel gelişiminin ortalama düzeyde olduğundan bahsedilebilir.

8 aylık bebeğin sosyal gelişimi

Bebeğiniz bu aylarda yeni şeyler keşfetmekten çok hoşlanır. Hatta keşif yapmak onun için o kadar keyifli bir uğraştır ki, keşfetmesi engellendiğinde huzursuzlanır ve bunu da belli eder. Bebeğinizin keşfetme hevesi, onun uzanarak yüksekteki şeylere ulaşmaya çalışmasını veya ulaşabildiği her yerde ilgisini çeken şeyleri karıştırma isteğini tetikler. Bu dönem, bebeğinizin en hareketli zamanlarının başlangıcı olduğundan, ona zarar verecek her şeyi ortadan kaldırmanız veya tehlikesiz hale getirmenizde fayda var. Ev için tasarlanmış güvenlik ürünlerine oldukça ihtiyaç duyacağınız bir döneme girmiş bulunuyorsunuz. Bebeğinize nelerin zarar verebileceğini keşfetmek için, evinizi onun gözüyle görmeye çalışmak ve nelerin onun ilgisini çekebileceğini anlamak size ipucu verecektir.

Ayrıca bu zamana kadar ağlayarak anlatmaya çalıştığı ihtiyaç ve isteklerini artık beden dilini kullanarak ifade etmeye başlar. İstediği şeyi parmağıyla işaret edebilir ya da yanına giderek anlatmaya çalışabilir. Mesela kucağınıza gelmek istediğinde de, bunu kollarını yukarı doğru kaldırarak ifade edebilir. Bebeğiniz bu gelişimi sayesinde, derdini anlatamadığı dönemleri yavaş yavaş geride bırakmaya başlar.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.