Gebelikte 35. Hafta

Gebelikte 35. Hafta

Gebelikte 35. hafta, bebeğin uzunluğu yaklaşık 44-45 cm, ağırlığı ise 2200-2350 gram civarında. Hızlı bir kilo alma dönemine giren bebek, gün geçtikçe doğuma ve hayata tutunmaya daha hazır hale geliyor. Bebeğin böbrekleri bu haftalarda tamamlanıp çalışmaya başlıyor ve saatte 40 cc’ye yakın idrar üretiyor. Ayrıca bebeğin karaciğeri de tamamlanmış olup bazı atık besinleri işlemeye başlamış durumda.

Aksi bir durum söz konusu değilse, bebek bu haftalarda ters dönüyor ve normal doğum pozisyonunu alıyor. Doğuma az kala rahim kanalına doğru yerleşmeye başlayan bebek, böylece anne adayını da doğuma hazırlamış oluyor. Diğer yandan bu pozisyona geçiş, anne adayının göğüs kafesindeki baskıyı azaltırken, kasıklarındaki baskıyı ise artırıyor.

Doğum çantası hazırlama zamanı geldi

Gebelikte 35. hafta içinde bulunan anne adayı için doğuma daha vakit var gibi görünse de, erken doğum riski her zaman göz önünde bulundurularak doğum çantasının şimdiden hazırlanması uygun olur. Hastanede kalış süresi genellikle normal doğumlarda 1, sezaryen doğumlarda 2 gece olup, komplikasyon gerçekleşmesi durumunda bu süre birkaç gün daha uzayabilir. Doğum çantası hazırlanırken her türlü durum düşünülerek, hastanede ihtiyaç duyulabilecek tüm eşyanın yeterli miktarda alındığından emin olunması gerekir. Anne, bebek ve refakatçi için 3 çanta hazırlanması en doğrusudur. Peki çantalarda neler bulunması gerekir?

Anne için: Emzirme için önden açılan gecelikler, rahat iç çamaşırları, sabahlık, mevsime göre yelek veya hırka, terlik, çorap, ağır hizmet türü sıhhi pedler, göğüs pedleri, hassas meme uçları için krem, dudak kremi, emzirme sütyeni, emzirme örtüsü, telefon ve şarj cihazı, tuvalet ve kozmetik malzemeleri, hastane çıkışı rahat giyilebilecek giysiler

Bebek için: Önden iliklenen tüm vücut tulumları, yelek veya hırka, çoraplar, eldivenler ve şapkalar, battaniyeler, çok sayıda yeni doğan bebek bezi, alt temizleme mendilleri, bebek ağız mendilleri

Refakatçi için: Yiyecek hafif bir şeyler, yedek giysi, tuvalet malzemesi, telefon ve şarj cihazı, kamera ve şarj cihazı

Bunların dışında; hastane dosyası/notları, nüfus cüzdanları, sigorta kağıtları, kağıt havlu, peçete, ıslak mendil, kirli çamaşır poşeti, havlu ve hastane çıkışında bebeği taşımak için kullanılacak portbebe gibi eşyaların da ihtiyaç halinde kolay ulaşılabilir bir yerde bulundurulması önem taşır.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.