Gebelikte 36. Hafta

Gebelikte 36. Hafta

Hayata gözlerini açmasına az bir zaman kalan bebeğin, gebelikte 36. hafta ulaştığı uzunluk yaklaşık 46-47 cm iken, ulaştığı ağırlık ise 2450-2600 gram civarında. Gebeliğin 37. haftasından önce dünyaya gelen bebekler, gerçekleşen erken doğum sonucu prematüre olarak adlandırılır. Bu sebeple gebelikte 36. haftayı anne rahminde tamamladıktan sonra dünyaya gelen bebekler normal gelişimini tamamlamış sayılır ve böylece prematürelikten çıkmış olur.

Gebelikte 36. hafta sonrasında anne adayının kontrolleri sıklaşır ve artık haftada bir doktorunu ziyaret etmesi gerekir. Yüksek risk taşıyan bir gebelik söz konusu değilse ve şimdiye kadar gerek görülmediyse, anne adayı bu hafta ilk kez NST cihazına bağlanır. Bebeğin kalp ritmini ve anne adayının rahim hareketlerini kaydeden bir cihaz olan NST, kaydettiği veriler ile bebeğin sağlığı ve anne adayının sancı durumuyla ilgili doktora önemli bilgiler sunar.

Hazırlıklar devam ediyor

Anne adayı doğum çantasını hazırlayıp bir köşeye koyduysa, şimdi sıra doğum sonrası eve gelindiği zaman gerek duyulacak hazırlıkları yapmaya ve eksikleri tamamlamaya geldi. Gebeliğin son haftaları anne adayının iyice ağırlaşacağı ve gebelik sonrasında ise bebekle alışveriş ve hazırlık yapmanın daha zor olacağı göz önünde bulundurularak, en geç bu hafta son hazırlıkların yapılması ve eksiklerin giderilmesi gerekir. Örneğin bebek banyo seti, yaklaşık bir hafta sonra bebeği yıkamada oldukça kolaylık sağlayacak. Ya da birkaç ay sonra gezmeye başlayacak olan bebeğin konforlu bir bebek arabasına ve pusete ihtiyacı olacak. Yaklaşık 6 ay kendi başına dik oturamayacak olan bebek, ana kucağında rahat edeceğinden, renkli ve eğlenceli bir ana kucağı evde huzurlu olmasını sağlayacak. Ayrıca bebeğe oda yapılacaksa odaya konacak eşyaların artık yerleştirilmesi ve dolabına konacak kıyafetlerin de bebek sabunları veya deterjanlarıyla yıkanıp ütülenmesi uygun olacak.

Anne adayının, bebeğinin ihtiyaçlarının yanı sıra lohusalıkta kendisinin de ihtiyaç duyacağı her şeyi şimdiden hazır etmesi gerekir. Süt pompası, süt saklama poşetleri, göğüs pedleri, emzirme sütyenleri, emzirme minderi, göğüs ucu kremi vb. ihtiyaçları önceden hazırlamak, anne adayının sorunsuz bir emzirme dönemi geçirmesini sağlar.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.