Gebelikte 37. Hafta

Gebelikte 37. Hafta

Gebelikte 37. hafta bebek, yaklaşık 47-48 cm uzunluğa ve 2700-2850 gram ağırlığa ulaşmış durumda. Bu hafta, doğduktan sonra yapabileceği hareketlerin hemen hemen hepsini yapabilecek kadar gelişmiş durumda olan bebek artık canı istediği zaman doğabilir.

Anne adayı, Braxton Hicks kasılmalarını artık daha sık ve güçlü hissetmeye başlar. Anne adayını yaklaşan doğum kasılmalarına alıştıran yalancı kasılmalar olan Braxton Hicks kasılmaları, gerçek doğum kasılmalarından farklı olarak ağrısız, düzensiz ve zayıftır. Gerçek doğum kasılmalarında olduğu gibi giderek sıklaşmaz veya güçlenmez. Kısa sürer ve pozisyon değiştirilmesiyle sona erer. Ancak yine de bir saat içinde 4’ten fazla kasılma yaşayan anne adayının doktoruna danışmasında yarar vardır.

Hangi durumlarda sezaryen doğum gerekir?

Doğum zamanı yaklaştıkça anne adaylarını en çok kaygılandıran konuların başında, bebeğini hangi yöntemle dünyaya getireceği gelir. Bu sebeple gebelikte 37. hafta, anne adayının doktoruyla görüştüğü konuların başında doğumun ne şekilde gerçekleşeceği gelir. Bebekte ya da annede normal doğuma engel olabilecek herhangi bir problem yoksa ve doğuma kadar herhangi bir problem meydana gelmezse normal doğum gerçekleşir. Ancak bebeğin pozisyonu eğer bu haftalarda hala normal doğuma uygun olarak baş aşağı olacak şekilde değilse, anne adayının vücut yapısı normal doğuma uygun değilse veya bebeğin ağırlığı normal doğum açısından sorun yaratacak gibiyse, bu durumda sezaryen doğumun gerçekleşme olasılığı çok yüksektir.

Sezaryen doğumun dezavantajları nelerdir?

  • Sezaryen doğum sonrası iyileşme daha geç olur ve annenin günlük yaşamına dönmesi daha uzun zaman alır.
  • Bebek ve anne etkileşimi normal doğuma göre daha geç olur.
  • Sezaryen doğum sonrası ağrı normal doğuma göre daha fazla olur.
  • Nadir de olsa enfeksiyon, kanama ve rahme yakın bulunan organlarda yaralanma durumları görülebilir.
  • Bebeğin doğum sonrasında solunum sıkıntısı yaşama riski normal doğuma göre daha fazladır.
  • Sezaryen doğum gerçekleştiren anne, sonraki bebeklerini normal doğum ile dünyaya getirme şansını büyük oranda kaybeder.

Sezaryen doğum, hem anne hem de bebek açısından dezavantajlar içerir. Anne adayının operasyon öncesi aldığı narkoz sebebiyle operasyonda ağrı ya da acı hissetmemesi durumu ise sezaryen doğumun bir avantajı olarak değil sadece anne adayına sağladığı bir kolaylık olarak değerlendirilmelidir. Normal doğumun, anne ve bebek açısından en sağlıklı ve doğal doğum yöntemi olduğu tüm dünyada kabul edilmiş bir gerçektir.

Bunlarda ilginizi çekebilir!

olumluiletisim

Olumlu İletişim Çocuğunuzun Gelişimini Destekler

Çocuğunuzla olumlu bir iletişim kurmak, onun sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Olumlu bir iletişim ortamı, çocuğun kendini ifade etmesini, özgüvenini geliştirmesini ve duygusal olarak desteklenmesini sağlar.

cocuklarda ofke

Çocuklarda Öfke Duygusuyla Nasıl Başa Çıkılabilir?

Çocuklarda öfke duygusu, duygusal gelişimin bir parçası olarak kabul edilir. Ancak çocukların bu duyguyla başa çıkma becerisi kazanmalarını sağlamak ve bu duyguyu sağlıklı bir şekilde ifade etmelerini desteklemek önemlidir.

cocuklarda korku

Korku, Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Etkileyebilir

Çocuklar korkuyu günlük yaşantılarının olağan bir parçası haline getirebilir ancak bazı durumlarda bu korkular çocukların yaşam kalitesini ve gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Çocukların korkularını anlamak ve onlara destek olmak ise biz ebeveynlere düşer.